Finally. Make your palm to work _HOURS_ more. - Page 8

Closed Thread
Page 8 of 29 FirstFirst ... 45678910111218 ... LastLast
Results 71 to 80 of 282
  1. #71
    Mobile Enthusiast
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    97

    Default Re: system alarm issues

    Originally posted by jpm0083
    Hi all. I am a recent forumer and wanted to say a big thank you to JungleMike and all other experts for enhancing our T3 experience.


    I believe T3's built in gauge, although it adjusts itself somewhat after resetting the voltage, does not behave linearly at the low voltages. Despite the numerous warnings and popups, my T3 with stock battery was indeed able to keep going for a long time after the first battery alarm pops up. I encourage all T3.5 users to keep pushing towards the low voltage barrier as well (of course, back up your data please!)

    Having said that, there was a mention back in pg 88 of the monster battery thread about "Profeo SystemAlarm" that may disable the warnings. This is an old program but it appears to wrok for OS5. I am yet to try it myself but hope it helps.

    It took me awhile to find the reference so I will just post a direct link to save everyone time:

    http://www.palmgear.com/index.cfm?fu...1&prodID=61244
    **edit: if this link does not work, please try searching under "Profeo SystemAlarms 0.6" or try the freewarepalm link by the next poster

    Dmitry has come up with a freeware app that works on OS 5

    http://palmpowerups.com/modules.php?
    name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=2

    NoBattDialog - great

    Ruben

  2. #72
    Mobile Deity
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    1,291

    Default

    Here is a link to the above file that works:

    http://palmpowerups.com/modules.php?...p=getit&lid=14
    Dean
    __________________
    Tungsten T3.5, LifeDrive & Moto V3 RAZR
    T|1, VIIx, IIIxe, Pro
    Moto V600
    SE T68i

    My Bluetooth Setup Page

  3. #73
    Mobile Deity
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    1,291

    Default

    I just got a memory error, could not start application error, after a HotSync.

    It became a soft reset loop.

    I did warm reset and deleted FullPower 1.03.

    Problem fixed.

    I re-installed 1.02.......
    Dean
    __________________
    Tungsten T3.5, LifeDrive & Moto V3 RAZR
    T|1, VIIx, IIIxe, Pro
    Moto V600
    SE T68i

    My Bluetooth Setup Page

  4. #74
    Newbie
    Join Date
    May 2005
    Posts
    11

    Default Re: Re: system alarm issues

    Originally posted by tosbsas
    Dmitry has come up with a freeware app that works on OS 5

    NoBattDialog - great

    Ruben
    Hi tosbas:

    this looks like a more elegant program than profeo 0.6, which I had some trouble to get it working properly.

    many thanks!

    (thanks DeanDC10 for the updated link too!)

  5. #75
    Mobile Enthusiast
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    97

    Default

    you're welcome

    This Dimitry guy is tremendous

    Ruben

  6. #76
    Pepsi Addict
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    361

    Default

    Ohhh, thank God for all you masters of Palmdom... LOL!

    So, after 8 pages (we need a sticky ,admins!!!), can any conclusions be reached, as in what version is more stable, what other app needs to be used, voltage settings? I'm using a T3 also... no battery mod yet...

    Thanks!
    Viva Puerto Rico Libre Y Soberano!
    m100 > m105 > Clie SJ30 > Clie NX 70v > T2 > T3 > T|X!!! (quite a few PDAs!!)

  7. #77
    Mobile Enthusiast
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    97

    Default

    looks like on most T3 Version 1.03 is working great.

    Setting seems to be 3,6 V and the app from Dmitry is a nice helper

    Ruben

  8. #78
    Mobile Consultant
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    205

    Default Re: Re: Re: system alarm issues

    Originally posted by jpm0083
    Hi tosbas:

    this looks like a more elegant program than profeo 0.6, which I had some trouble to get it working properly.

    many thanks!

    (thanks DeanDC10 for the updated link too!)
    Profeo 0.6 isn't the latest version available -- I agree that 0.6 sucks. I have 0.7.6, which not only disables the OS warnings, but you can set your warnings where you want as with .6 and have them come up as silent notifications (alert manager) instead of dialog boxes.

    Unfortunately I don't know how to point you to a copy of 0.7.6, the developer discusses it on the mytreo.net forums but never provides a link, he tells you to get it on his site on mytreo, which sometimes you can get on and sometimes you can't. I'll try to get a working link and post it later.

    EDIT: here's a link to Profeo SystemAlarms 0.7.6. But you have to register as a member of mytreo.net (free) in order to download.

    http://mytreo.net/downloads/details-...o_SystemAlarms

  9. #79
    Mobile Enthusiast
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    171

    Default

    thanks snickersmd, I'll host it for a while. By for a while meaning til my isp cuts me off. But since it's 14k, it should be ok.

    Profeo 0.7.6

  10. #80
    Mobile Deity
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Rochester, MN
    Posts
    1,680

    Default

    Could someone tell me how to set profeo to fire off the battery alarm at a voltage of 3.67? I am using FullPower to set the cut off to 3.65 on my T3.5.

    I must admit that the app is not intuitive to me and there are no instructions in the zip.
    Save a life, Donate Blood!!!
    Visit here to see how:
    America's Blood Centers
    American Red Cross

    A great place to stay in the Smoky Mountains: www.magnificent7cabin.com

 

 

Similar Threads

  1. Finally connected to Work LAN from Palm TX.
    By TarekAHF in forum Palm TX
    Replies: 2
    Last Post: 08-22-2006, 12:04 AM
  2. How can I make this work?
    By racewater in forum Palm General
    Replies: 10
    Last Post: 12-23-2005, 12:40 PM
  3. can't reinstall palm desktop or make hotsync work
    By mhguda in forum General Palm OS
    Replies: 16
    Last Post: 08-03-2004, 12:19 AM
  4. When will Palm make their Mac software work?
    By macguiguru in forum Palm General
    Replies: 6
    Last Post: 01-15-2003, 09:08 AM
  5. Can't make palm work
    By WattdoUno in forum m100 series
    Replies: 1
    Last Post: 12-08-2001, 04:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -4. The time now is 11:16 PM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1